�strigsgades Skole


23027

Ny bruger?
Brugernavn:

Adgangskode:

Autologind?

Glemt Logind?

Brug musen til at pege på ord eller billeder, hvor under der kan være gemt uddybende eller forklarende tekst.

N Y H E D E R

Nu blot med opdateringer og aktuelt


 
Opgradering af programsproget PHP på serveren, hvor skolekammeraten bor, har krævet nogle ændringer i progammeringen - nogen er ændret, men mange mangler endnu tilpasning til ny syntaks.
Det er ikke ligetil at finde og rette de fejl der opstår i et omfattende site som Skolekammeraten.
Der arbejdes på genopretningen - men hav venligst tålmodighed

med venlig hilsen
Webmaster
21. november 2019 
Torben Vorstrup den 20-01-2015
Kære læsere
TV2 Lorry har til aften bragt historien om byggesjusk på Lergravsparkens Skole og også skrevet den rigtige historie på deres hjemmeside som nyhed. Det er også den viden alle andre har der har fulgt med.
Imidlertid er nyheden også sendt ud på Ritzau som er normalt, men den person der laver teksttv nyheder i DR.dk (Danmarks radio) er lidt for eventyrlysten, idet der skrives Lergravsparkens Skole er lukket og eleverne flyttet til andre skoler.
DET ER IKKE RIGTIGT.
Skolen er IKKE lukket, men bygning S rømmet og eleverne flyttet til vor anden bygning og de 2 fritidshjem. Fra 16. februar er der ny løsning idet 1.-3. kl. flytter til nymalede flotte lokaler på naboskolen, vor bygning ø vil rumme 4.-9. kl. og fritidshjemmets lokaler i Ungarnsgade, der tidligere husede børnehaveklasserne rykker børnehaveklasserne ind i igen til byggeriet er færdigt.
SE DET ER DEN RIGTIGE HISTORIE INDEN EN FJER BLIVER TIL 5 HøNS.
Vi er derfor fuldt funktionsdygtige trods midlertidig lukning af 1 bygning af sikkerhedsgrunde.

med venlig hilsen
Torben Vorstrup
25. januar 2015 
Frygt for sammenstyrtning på den gamle Sundpark skoles bygning
En bygning på Lergravsparken Skole på Amager er blevet lukket, og nogle af skolens 400 elever er derfor blevet flyttet til enten andre steder på skolen eller andre skoler i området. Det skriver TV2 Lorry.
årsagen er, at man i forbindelse med en tilbygning har fundet ud af, at bygningen er ustabil. Blæser det mere end 12 sekundmeter, er der fare for, at den kan brase sammen.
Skolen består af de to bygninger ø og S - og det er hele bygning S, der er lukket nu, fortæller skoleleder Torben Vorstrup.
- Af sikkerhedsmæssige årsager har vi valgt at rømme bygningen totalt, for vi vil jo nødig have, at vores børn kommer til skade, siger Torben Vorstrup til TV2 Lorry.
Lergravsparken Skole blev totalrenoveret fra 2009 til 2011. Skolen fik i den forbindelse nyt tag, og renoveringen endte med at koste mere end 100 millioner kroner.
Som en del af renoveringen blev der lavet hul i alle de tværgående og bærende vægge, og det er derfor, at bygningen er blevet ustabil.
Lergravsparken Skole skal udvides med en ny tilbygning, og i den forbindelse er det normalt, at man undersøger bygningens stabilitet, inden byggeriet går i gang.
Kort før jul fik man så den dårlige nyhed: Bygningen kan risikere at styrte sammen, hvis det blæser mere end 12 sekundmeter.
Fejlen var aldrig blevet opdaget, hvis ikke skolen skulle have haft den nye tilbygning. Det fortæller Rasmus Lassen, konstitueret byggechef i Byggeri København, som kontrollerer alle de offentlige byggerier i København.
- Det vi gør nu, er, at vi sætter turbo på det arbejde, vi skal lave derude under alle omstændigheder, og i den forbindelse, sætter vi nogle stærke betonvægge ind, så vi får løst problemet, siger Rasmus Lassen til TV2 Lorry.
Det forventes at tage fire måneder at bygge de to betonvægge, som skal gøre skolen sikker igen. Den nye tilbygning forventes at stå færdig i 2017.
Skriver Avisen.dk
21. januar 2015 
Ukendt gerningsmand har hacket skolekammeratens database, der er nødvendig information til at drive hjemmesiden.
15. januar 2015 
Skolen ved Sundet GEA stoppet 2008, URL til historie, billeder af klasser og lærerstab opdateret.

30. maj 2014 
Sundpark klassebilleder 1940-44 (1943-44) Redigeret.
Sundpark klassebilleder 1943-44 Redigeret og opdateret med Kaj Sørensens 2 billeder.

2. februar 2014 


KLASSEFEST (siden er ikke til rådighed mere).
for elever der har gået på østrigsgade Skole i den årgang hvor 1. klasse startede i 1959.

Ved den sidste gamle elevers aften, blev det besluttet at der skulle holdes en klassefest for gamle elever der har gået på østrigsgade Skole i den årgang hvor 1. klasse startede i 1959. Der blev nedsat et festudvalg .

    Det bliver den 10.maj 2014 kl. 13,00
    Vi starter med rundvisning på skolen for dem der er interesseret i det. Christiane fører an.
    Derefter buffet
    Pris kommer senere.

Hvis du gerne vil deltage i klassefesten skal du forhåndstilmelde dig på e-mail klassefesten@jepsson.dk således at festudvalget har en indikation af hvor mange der vil deltage.

Det er et kæmpe arbejde for festudvalget at finde gamle elever. Hvis du har kendskab til gamle elever må du meget gerne sende denne besked til dem.

www.jepsson.dk kunne du se hvem der var tilmeldt, men siden er ikke til rådighed mere.

16. januar 2014 
Sundbyøster real 1951 opdateret med enkelte navne. Korrektioner der kræver verifikation!
4 nye klassebilleder fra Højdevang
Billeder fra realklassen 1963 ØS50/60 års jubilæumsfest.

7. september 2013 
2 nye Sundpark klassebilleder 1945-46 fra Carl Pajhede. P.t. uden navne m.m.

8. august 2013 
Real 1959 er ændret med Laila Mohrs billeder.

29. juli 2013 
Sundpark-klassebilleder er opdateret med Helene Skjoldbirks billeder, der desværre er meget småt scannet - vi skifter dem ud efter omscanning.

28. juli 2013 
Siden om Lørdagsklubben er tilføjet erindring fra Grethe Leerbech (Laustsen).

25. juli 2013 
Siden om Steenbuch er ændret.

8. juli 2013 
Siden med Kendisser er, efter oplysning fra Laila Benthe Ranzow, tilføjet Preben Kaas.

6. juli 2013 
Rose Marie Spooner fortæller om "En livstruende ferieoplevelse" på siden om Christian Østrup

30. juni 2012 
Østrigsgades skole er nu historie der nåede at strække sig et par skoleår over ethundrede 1906/07-2007/08. »Fillialen« på »Rødevejen« fra 1918, som det ekploderende antal elever i tiden nødvendiggjorde at bygge i hast, nåede kun de 90.
Sammenlagt lever skolerne videre i sine spredte afdelinger, men med ånd og historie fra et fantastisk århundrede.
Her på vores website er der kun sket minimale ændringer siden sidst. Nævnes skal dog det seneste tiltag, med præsentation af både skole- og aktuelt portræt i brugernes profil - til gensidig genkaldelse, både fra dengang og når vi mødes i dag.

17. november 2008 
Stadsarkivet har lagt sin arkivdatabase OnLine, og ØS kan findes på http://www.starbas.dk/Arkivskaber.php?ID=262.
Udviklingen i almindelighed kræver hele tiden ændringer, der meget vel kan resultere i utilsigtede fejl. Specielt kan det ske, at det der umiddelbart så ud til at virke, ikke vises korrekt med andre computeres software - vi modtager gerne melding om sådanne, der er nemme at overse i redigeringsprocessen.
One.com (vores webhotel) er i færd med at opgradere MySQL databasen på domænet skolekammeraten.dk, fra version 4.0 til version 4.1. Dette er et skridt på vejen mod at opgradere databasen til MySQL version 5. Grunden til denne opgradering er at MySQL 4 anses for forældet af MySQL, hvilket medfører at den ikke vil blive opdateret længere. MySQL 4.1 har også flere funktioner, fx er den bedre til at overholde SQL standarder i forhold til MySQL 4.0.
Opgraderingen er planlagt til at finde sted 21-05-2007 omkring klokken 08.00 CEST og er estimeret til at tage 5 min.

14. maj 2007 
Vel overstået jubilæumsfestlighederne er der sat nogle hurtige billeder på herfra. Der er flere undervejs, samt videoklip, der er ved at blive redigeret - det kommer efterhånden som det bliver færdigt.
En programfejl overskrev alle de personrelaterede data - men nu skulle alle data være reetablerede. Er der noget der ikke passer bedes det rapporteret og vil blive rettet.
Der arbejdes periodisk med tilpasning af siderne til univerel visning på alternative platforme og med browserprogrammer som ikke er bundet til Microsofts særegne koncept. Med afvikling af Microsoft-afhængige funktioner sker det at noget ikke virker korrekt. Så vil en tilbagemelding være særdeles ønskelig, da det ikke er sikkert at det opdages med det samme.

6. september 2006 
Desværre gik projektet ikke helt efter intentionen, så der mangler endnu noget, for at sitet kan vises på alle platforme med det eksisterende design.
Der er dog redigeret, så alle nu kan se nogenlunde det samme. Skulle der være noget, der ikke virker korrekt, vil en tilbagemelding være særdeles ønskelig.
Tak for tålmodigheden.

10. august 2006 
Som det sikkert er bemærket, så er der sket og sker forandringer. Ikke med indholdet, der helst skulle fremstå som altid, men med den bagved liggende kode.
Desværre medføre det momentalt utilsigtede udfald eller mærkelige sider, hvilket beklages.
Til gængæld skulle det efter endt tilpasning til mere moderne, almengyldige koder, være muligt at se og læse siderne også med andre browsere end Internet Explore og computere med andre platforme, Linux, Mac, etc.
Det første der er skiftet er menuen, der har været en meget tung java-applet, men nu er almindelig HTML+CSS, der er meget hurtigere at hente ned. For tiden er skriftstørrelserne ved at blive standardiserede, gjort skalerbare, så størrelsen kan ændres af brugerne efter behov.
Mozillas FireFox browser kan anbefales som alternativ til Microsofts monopolskabende, der kun trægt supporter international standard, primært udviklende egne ikke standardiserede funktioner.
At skulle supportere både den ene og den anden er noget af en opgave, der kommer til at tage tid, både at lære og at udføre.
Hav venligst tålmodighed undervejs.

5. august 2006 
Der er sket en hel del i det forløbne årstid, siden der sidst er skrevet nyheder. Der er kommet små 100 flere brugere og i denne tid kommer der mange nye. Administrationen bliver dermed også mere tidskrævende - og så er det nemt at overse opdateringen af nyheder.
Vi søger derfor en medarbejder, der kan notere sig det, der markant ændre sig, og rapportere dette på denne side.

For nyligt blev skolekammeratens forum opdateret, og med dette nogle ændringer i proceduren - det er nu nødvendigt at oprette en profil i forum, hvor der er delvis fri adgang for alle til at skrive, hvorfor denne ikke kan have sammenhæng med skolekammeratens logind. Det kan dog muligt lade sig gøre at koble disse omvendt, fra skolekammeraten til forum, hvilket der forskes i.

10. marts 2006 
Til forberedelse af det kommende 100 års skolejubilæum (1. april 2006) er der oprettet et forum, hvor ideer til aktiviteter, festliggørelse m.m. kan fremlægges og dermed komme direkte til skolens jubilæumsudvalgs kendskab. Læs skoleleder Torben Vorstrups opfordring til tidligere elever og nuværende forældre.
En mindre afmatning i besøget på sitet kan konstateres. Men det er ikke fordi der ikke er sket noget. Anette har geografisk opdelt legekammerater og flere billeder er kommer til såvel der, som til spejder, lejrskole, klassebilleder m.m. Der er også kommet en snes nye brugere, hvis antal nu er 414. Brugene er også flittige til at komme med ny information.
Søgning virker ikke helt efter hensigten, da adgangen til sitet jo delvis er begrænset. Oversigten virker, men måske ikke særlig interessant. Men, der kan nu, ved klik på "Nyt?" nederst i menuen, straks kontateres hvilke sider der senest er ændret og hvornår. Det har taget lidt tid at finde pointen, men nu virker den del.

25. maj 2005 
Siden sidst er der kommet 83 nye brugere, spændende fra de yngre årgange til tidligere elever der gik i skole før II verdenskrig. De mange nye bringer antallet op i nærheden af 400, hvilket har givet anledning til nogle tekniske udfald.
Der er derfor ændret på nogle teknikker. Dels logind, der nu individuelt kan automatiseres, så der logges på med informationer, der er gemt på brugerens maskine. Dels på meddelelserne om nye brugere, hvor antallet af modtagere oversteg teknikkens formåen. Fremover sendes meddelelser om nye brugere som masseforsendelse, hvilket kan give problemer ved modtagelsen med at skille dem ud fra den almindelige »støj« som agitere for alverdens skrammel, plat og svindel. Det er meget beklageligt, men der er desværre ikke andre muligheder.

10. marts 2005 
Siden sidst er der sket både godt og skidt. Gamle elevers aften var i år velbesøgt og forløb med stor tilfredshed for de talstærkt fremmødte, der repræsenterede et bredt udsnit af elever fra 1940erne til de helt unge. Ikke mindst stor entusiasme og velvilje fra skolens nye inspektør gjorde aftenen minderig.
Skidt er det derimod, at skolens arkiv er tømt for interessante arkivalier, bl. a. de ældre fotoalbummer med klassebilleder ;-((
Da der rummes personfølsomme oplysninger, vil disse være belagt med restriktion på 75 år utilgængelighed, og kan derfor ikke umiddelbart ses på Stadsarkivet, der nu skal vurdere og katalogisere før det mere gennerelle bliver offentlig tilgængelig.

Til sitet er der bl. a. tilføjet historisk tekst og billeder til flere sider. Bl. a. er der kommet en del om skolekomedie og om "Den Lille Skole".
Om inspektører, lærerkræfter og skolebetjente kendes stort set alle nu op til 1952. Det vanskelige ligger i antallet og at koble navne og ansigter, her må brugerne hjælpe til med forespørgsler og oplysninger.
Webredaktionens flittigste medarbejder har yderligere overtaget opdatering og korrespondance omkring konfirmationsbillederne.
Flere brugere har henvendt sig til webredaktionen med undren over, at der kom så mange nye brugere med skjult profil. Da det samtidigt blev et omfattende arbejde at administrere viderebefordring af skjult post er muligheden for at have skjult profil begrænset. Samtidigt opfordre vi dem, der endnu har skjult profil om at ændre dette i deres opsætning.
Det har nu et stykke tid været muligt at tilkendegive sin holdning til brug af "cookies" i en afstemningsboks i menusøjlen. Der har ikke været overvældende interesse for spørgsmålet, men af resultatet fremgår kun ringe modstand for indførelsen, der planlægges som fri option.

23. oktober 2004 
Skolekammeratens brugere, hvis antal stødt vokser, lader flittigt tilflyde nyt til at supplere indholdet af vores website. Stor tak dem, som til Anette, der har taget sig af de indkomne klassebilleder og navne og lejlighedsvis tillige påtager sig opgaver som stedfortrædende webmaster.
Der er indholdsmæssigt ikke den store forandring. Siden om skolescene er, med Erik V. Petersens billede, påbegyndt med et endnu sparsomt indhold. Der findes ikke meget materiale, der derfor eftersøges blandt brugerne.
Langt om længe lykkedes det vist, at få skolekammeratens beskedsystem rettet til så det kan bruges. Af hensyn til kapacitet og serverhastighed bedes, ved besvarelse, et eventuelt citat editeret, så kun det nødvendige for forståelsen medtages.
ø.S. officielle hjemmeside /Skolen, /Udviklingsplan, afslører en ny struktur for både elever, lærerstab og ledelse, der ser ud til at videreføre vor skoles ry som progressivt toneangivende med et stort ambitionsniveau.
- /Undervisningen: »østrigsgades Skole var den første skole i København, der organiserede undervisningen i team«.
Inspektør er i fornyelsen blevet til et team med skoleleder, souschef og afd.leder, som det med glæde erfares levner stor plads til historie og traditioner.

17. september 2004 
Mange nye brugere siden februar har bragt antallet over tohundrede, hvoraf mange er flittige bidragydere. Det gør arbejdet med websiden spændende - men også mere omfattende, hvilket af og til betyder noget længere "ekspeditionstid".
Siderne med legekammerater og konfirmander er tilføjet nye billeder, ligesom der er kommet flere klassebilleder - nogen i alternative privatoptagelser.
Lejrskolesiden er blevet omfattende med billeder og beretninger fra 1952-64.
Brugerlisten har fået alternative sorteringer - nu kan listen bl.a. sorteres efter skoletidens gadenavn, så alle fra samme gade står samlet.
Invitationsrutinen skulle nu fungere, så de inviterede kan komme ind.
På opfordring af en bruger er der nu mulighed for at blive "Passiv bruger", og således ikke blive påmindet via automatisk mail.
Også den ikke synlige del har undergået forandringer og fejl er rettet. Senest er den automatiske meddelelse om nye brugere bragt i funktion efter funktionen i et ukendt tidsrum har været ude af drift. 45 brugere får p.t. meddelelsen, der skal aktiveres af brugeren.

25. maj 2004 
På brugeropfordring er feltet "Alder" ændret til "Fødselsdag" med rullegardinmenuer for dag, måned og år, hvilket dog nødvendiggør brugernes medvirken til opdateringen, idet feltet udfyldes i Ret Profil.
Brugerne har flittigt ladet tilflyde billeder fra såvel skole som lokalområdet omkring denne. De der ikke allerede er lagt op vil blive præsenteret snarest muligt.
Tak til bidragyderne og ikke mindst til Anette Tholstrup Fredsbo, der yder en stor indsats med redigering af klassebilledernes navne.

13. februar 2004 
På brugeropfordring er der tilføjet endnu en interaktiv side: Erindringer. Her kan brugeren indskrive sine erindringer fra skoletiden direkte ind på siden, som alle straks derefter kan læse. Skribenten kan senere editere i eller slette det skrevne.
Velkommen til Anette Tholstrup Fredsbo i skolekammeratens arbejdsgruppe. Anette har påtaget sig at holde styr på de mange navne brugerne indtaster på siderne med klassebilleder.

10. januar 2004 
Som det tydeligt er fremgået, så er der tilføjet endnu et par interaktive funktioner, som ønsket af brugerne. Alle brugere har nu adgang til at skrive e-mail til de brugere der ikke har aktivt valgt denne funktion fra. Sådan en funktion skal, hvis den skal beholde sin værdi, bruges med forsigtighed, ellers vil mange vælge den fra. Dertil er kommet en funktion der kan sende e-mail til brugerne hver gang en ny bruger melder sig. Denne funktion er som standard valg inaktiv, så det er nødvendigt aktivt at tilvælge denne ved at editere i sin personlige brugerprofil.

30. november 2003 
Der har været problemer med tilmelding af nye brugere. Niels Christian Schultz og Willy Sachse har forgæves anmodet om at blive godkendt. Sidstnævnte adresse kendes, så det skal nok blive ordnet, men Niels er desværre indtil videre ukendt.
årsagen er den simple, at ingen troede det muligt at så mange tilmeldte, i kombination med uvidenhed om variablernes begrænsning - blev der valgt forkert (-127 til +127). Da den 128. indtastning blev forsøgt kunne den ikke registreres. Webmaster beklager.

Det er i øvrigt ikke muligt at undgå den opdatering af datoen på de gule værktøjstips i menuen hvis der ingen synlig forandreing er, som lovet nogle brugere; er der rettelser vil dateringen blive opdateret uanset der er synlig forandring eller blot tekniske. Det er desværre ikke teknisk muligt at undgå.

10. oktober 2003 
Menuens gule "Værktøjstips" er blevet forsynet med dato for undersidens opdatering. Dateringen opdateres automatisk.
Startsiden har fået varierende udseende så det ikke er ens hver gang man kikker forbi. Variationerne udbygges.
Kender du klasse- eller skolekammerater på nettet kan du nu invitere dem indenfor her. I menuen dukker "Invitér" op, der peger på en formular til formålet, som bringer den inviterede i stand til at logge ind som medlem på din anbefaling.
Foruden nogle tilføjelser og rettelser er der foretaget en del tekniske tiltag der ikke umiddelbart er synlige.

15. juli 2003 
"Gamle elever/koloni" har fået indhold og på "jubilæum/1956" findes nu en 25 minutters lydgengivelse af festkantaten fra dengang. Der er siden sidst kommet en del flere klassebilleder. De strækker sig sporadisk fra tidlig 1900-tal frem til 1981. Det ville være dejligt, om nogen af de yngre årgange ville stille klassebilleder til rådighed. Forskellige tekniske tiltag til optimering ses ikke umiddelbart, men tager jo også tid, lige som scanning og klargøring.
Rettelser på den faste del af sitets layout bevirker desværre at ChangeDetection udsender en opdateringsmeddelelse fra alle sider, hvilket er utilsigtet, men beklageligvis uundgåeligt.

29.juni 2003 
Det er nu muligt at vedhæfte billeder til beskeder i de oprettede fora "Skolegården" og "Ris & Ros". Billederne må fylde maks. 200KB og bør ikke være på mere end 500 pixel horisontalt - maks 740. Til sammenligning kan det oplyses, at klassebilleder (hvoraf nogle nu er klar) er tilpasset 740 pixel og skærmvisning fylder omkring 30KB.

1.juni 2003 
De første klassebilleder, årsmeddelelser og gamle numrer af SKOLEKAMMERATEN er nu klar. Der er en hel del som skal tilpasses og det gode vejr reducerer nok hastigheden med klargøringen en smule. Brugerbeskeder og onlineredigering af brugerprofilen er nu i funktion.

30.maj 2003 
Medlemsliste med aktivitetsregistrering med link til den enkelte brugers profil er klar. Planlagt er brugerbeskeder, brugerbillede(r) og onlineredigering af brugerprofilen.

9.maj 2003 
Adgangskontrol virker nu og medlemsregistreringen er brugbar omend noget omstændelig.

6.maj 2003 
Adgangskontrol virker endnu ikke - men er nu synlig i menusøjlen. Medlemsregistreringen er ikke færdig.

26.apr.2003 
Portrætgalleri udbygget. Programmering af medlemsregistrering og adgangskontrol er påbegyndt. Den tidligste skolehistorie er klar.

24.apr.2003 
Portrætgalleri med summarisk biografi med kendte oplysninger er påbegyndt.

23.apr.2003 
Forum er klar til brug - men alt andet mangler indhold endnu. Det kommer langsomt men sikkert efter der er lavet log-in til "Community" i stil med iGroups.
Man er særdeles velkommen til at oprette nye debatemner (tråde) i den del der nu fungerer fint. Men husk at oprette en profil først og gerne med almene oplysninger om dig selv og din tilknytning til østrigsgades Skole og/eller kvarteret omkring denne - om nogen. Alle interesserede er dog velkomne.

Påske 2003 

Logo
Nogle sider ses bedst med 1024 pixels vinduesbredde.
© 2003, 2024- Webredaktionen Skolekammeraten
nyheder er redigeret den 21.11.2019,
og er i alt hentet 4165 gange af 837 brugere (46%).