ōstrigsgades Skole


21643

Ny bruger?
Brugernavn:

Adgangskode:

Autologind?

Glemt Logind?

Brug musen til at pege på ord eller billeder, hvor under der kan være gemt uddybende eller forklarende tekst.

N Y H E D E R

Nu blot med opdateringer og aktuelt


 
Torben Vorstrup den 20-01-2015
Kære læsere
TV2 Lorry har til aften bragt historien om byggesjusk på Lergravsparkens Skole og også skrevet den rigtige historie på deres hjemmeside som nyhed. Det er også den viden alle andre har der har fulgt med.
Imidlertid er nyheden også sendt ud på Ritzau som er normalt, men den person der laver teksttv nyheder i DR.dk (Danmarks radio) er lidt for eventyrlysten, idet der skrives Lergravsparkens Skole er lukket og eleverne flyttet til andre skoler.
DET ER IKKE RIGTIGT.
Skolen er IKKE lukket, men bygning S r√łmmet og eleverne flyttet til vor anden bygning og de 2 fritidshjem. Fra 16. februar er der ny l√łsning idet 1.-3. kl. flytter til nymalede flotte lokaler p√• naboskolen, vor bygning √ė vil rumme 4.-9. kl. og fritidshjemmets lokaler i Ungarnsgade, der tidligere husede b√łrnehaveklasserne rykker b√łrnehaveklasserne ind i igen til byggeriet er f√¶rdigt.
SE DET ER DEN RIGTIGE HISTORIE INDEN EN FJER BLIVER TIL 5 H√ėNS.
Vi er derfor fuldt funktionsdygtige trods midlertidig lukning af 1 bygning af sikkerhedsgrunde.

med venlig hilsen
Torben Vorstrup
25. januar 2015 
Frygt for sammenstyrtning på den gamle Sundpark skoles bygning
En bygning på Lergravsparken Skole på Amager er blevet lukket, og nogle af skolens 400 elever er derfor blevet flyttet til enten andre steder på skolen eller andre skoler i området. Det skriver TV2 Lorry.
Årsagen er, at man i forbindelse med en tilbygning har fundet ud af, at bygningen er ustabil. Blæser det mere end 12 sekundmeter, er der fare for, at den kan brase sammen.
Skolen best√•r af de to bygninger √ė og S - og det er hele bygning S, der er lukket nu, fort√¶ller skoleleder Torben Vorstrup.
- Af sikkerhedsm√¶ssige √•rsager har vi valgt at r√łmme bygningen totalt, for vi vil jo n√łdig have, at vores b√łrn kommer til skade, siger Torben Vorstrup til TV2 Lorry.
Lergravsparken Skole blev totalrenoveret fra 2009 til 2011. Skolen fik i den forbindelse nyt tag, og renoveringen endte med at koste mere end 100 millioner kroner.
Som en del af renoveringen blev der lavet hul i alle de tværgående og bærende vægge, og det er derfor, at bygningen er blevet ustabil.
Lergravsparken Skole skal udvides med en ny tilbygning, og i den forbindelse er det normalt, at man unders√łger bygningens stabilitet, inden byggeriet g√•r i gang.
Kort f√łr jul fik man s√• den d√•rlige nyhed: Bygningen kan risikere at styrte sammen, hvis det bl√¶ser mere end 12 sekundmeter.
Fejlen var aldrig blevet opdaget, hvis ikke skolen skulle have haft den nye tilbygning. Det fort√¶ller Rasmus Lassen, konstitueret byggechef i Byggeri K√łbenhavn, som kontrollerer alle de offentlige byggerier i K√łbenhavn.
- Det vi g√łr nu, er, at vi s√¶tter turbo p√• det arbejde, vi skal lave derude under alle omst√¶ndigheder, og i den forbindelse, s√¶tter vi nogle st√¶rke betonv√¶gge ind, s√• vi f√•r l√łst problemet, siger Rasmus Lassen til TV2 Lorry.
Det forventes at tage fire m√•neder at bygge de to betonv√¶gge, som skal g√łre skolen sikker igen. Den nye tilbygning forventes at st√• f√¶rdig i 2017.
Skriver Avisen.dk
21. januar 2015 
Ukendt gerningsmand har hacket skolekammeratens database, der er n√łdvendig information til at drive hjemmesiden.
15. januar 2015 
Skolen ved Sundet GEA stoppet 2008, URL til historie, billeder af klasser og lærerstab opdateret.

30. maj 2014 
Sundpark klassebilleder 1940-44 (√∑1943-44) Redigeret.
Sundpark klassebilleder 1943-44 Redigeret og opdateret med Kaj Sørensens 2 billeder.

2. februar 2014 


KLASSEFEST (siden er ikke til rådighed mere).
for elever der har g√•et p√• √ėstrigsgade Skole i den √•rgang hvor 1. klasse startede i 1959.

Ved den sidste gamle elevers aften, blev det besluttet at der skulle holdes en klassefest for gamle elever der har g√•et p√• √ėstrigsgade Skole i den √•rgang hvor 1. klasse startede i 1959. Der blev nedsat et festudvalg .

    ¬ē Det bliver den 10.maj 2014 kl. 13,00
    ¬ē Vi starter med rundvisning p√• skolen for dem der er interesseret i det. Christiane f√łrer an.
    ¬ē Derefter buffet
    ¬ē Pris kommer senere.

Hvis du gerne vil deltage i klassefesten skal du forhåndstilmelde dig på e-mail klassefesten@jepsson.dk således at festudvalget har en indikation af hvor mange der vil deltage.

Det er et kæmpe arbejde for festudvalget at finde gamle elever. Hvis du har kendskab til gamle elever må du meget gerne sende denne besked til dem.

P√• www.jepsson.dk kunne du se hvem der var tilmeldt, men siden er ikke til rådighed mere.

16. januar 2014 
Sundbyøster real 1951 opdateret med enkelte navne. Korrektioner der kr√¶ver verifikation!
4 nye klassebilleder fra Højdevang
Billeder fra realklassen 1963 ØS50/60 √•rs jubilæumsfest.

7. september 2013 
2 nye Sundpark klassebilleder 1945-46 fra Carl Pajhede. P.t. uden navne m.m.

8. august 2013 
Real 1959 er ændret med Laila Mohrs billeder.

29. juli 2013 
Sundpark-klassebilleder er opdateret med Helene Skjoldbirks billeder, der desværre er meget småt scannet - vi skifter dem ud efter omscanning.

28. juli 2013 
Siden om Lørdagsklubben er tilføjet erindring fra Grethe Leerbech (Laustsen).

25. juli 2013 
Siden om Steenbuch er ændret.

8. juli 2013 
Siden med Kendisser er, efter oplysning fra Laila Benthe Ranzow, tilføjet Preben Kaas.

6. juli 2013 
Rose Marie Spooner fortæller om "En livstruende ferieoplevelse" på siden om Christian Østrup

30. juni 2012 
Østrigsgades skole er nu historie der nåede at strække sig et par skoleår over ethundrede 1906/07-2007/08. »Fillialen« på »Rødevejen« fra 1918, som det ekploderende antal elever i tiden nødvendiggjorde at bygge i hast, nåede kun de 90.
Sammenlagt lever skolerne videre i sine spredte afdelinger, men med ånd og historie fra et fantastisk århundrede.
Her på vores website er der kun sket minimale ændringer siden sidst. Nævnes skal dog det seneste tiltag, med præsentation af både skole- og aktuelt portræt i brugernes profil - til gensidig genkaldelse, både fra dengang og når vi mødes i dag.

17. november 2008 
Stadsarkivet har lagt sin arkivdatabase OnLine, og ØS kan findes p√• http://www.starbas.dk/Arkivskaber.php?ID=262.
Udviklingen i almindelighed kræver hele tiden ændringer, der meget vel kan resultere i utilsigtede fejl. Specielt kan det ske, at det der umiddelbart så ud til at virke, ikke vises korrekt med andre computeres software - vi modtager gerne melding om sådanne, der er nemme at overse i redigeringsprocessen.
One.com (vores webhotel) er i f√¶rd med at opgradere MySQL databasen p√• dom√¶net skolekammeraten.dk, fra version 4.0 til version 4.1. Dette er et skridt p√• vejen mod at opgradere databasen til MySQL version 5. Grunden til denne opgradering er at MySQL 4 anses for for√¶ldet af MySQL, hvilket medf√łrer at den ikke vil blive opdateret l√¶ngere. MySQL 4.1 har ogs√• flere funktioner, fx er den bedre til at overholde SQL standarder i forhold til MySQL 4.0.
Opgraderingen er planlagt til at finde sted 21-05-2007 omkring klokken 08.00 CEST og er estimeret til at tage 5 min.

14. maj 2007 
Vel overstået jubilæumsfestlighederne er der sat nogle hurtige billeder på herfra. Der er flere undervejs, samt videoklip, der er ved at blive redigeret - det kommer efterhånden som det bliver færdigt.
En programfejl overskrev alle de personrelaterede data - men nu skulle alle data være reetablerede. Er der noget der ikke passer bedes det rapporteret og vil blive rettet.
Der arbejdes periodisk med tilpasning af siderne til univerel visning p√• alternative platforme og med browserprogrammer som ikke er bundet til Microsofts s√¶regne koncept. Med afvikling af Microsoft-afh√¶ngige funktioner sker det at noget ikke virker korrekt. S√• vil en tilbagemelding v√¶re s√¶rdeles √łnskelig, da det ikke er sikkert at det opdages med det samme.

6. september 2006 
Desværre gik projektet ikke helt efter intentionen, så der mangler endnu noget, for at sitet kan vises på alle platforme med det eksisterende design.
Der er dog redigeret, s√• alle nu kan se nogenlunde det samme. Skulle der v√¶re noget, der ikke virker korrekt, vil en tilbagemelding v√¶re s√¶rdeles √łnskelig.
Tak for tålmodigheden.

10. august 2006 
Som det sikkert er bemærket, så er der sket og sker forandringer. Ikke med indholdet, der helst skulle fremstå som altid, men med den bagved liggende kode.
Desv√¶rre medf√łre det momentalt utilsigtede udfald eller m√¶rkelige sider, hvilket beklages.
Til gængæld skulle det efter endt tilpasning til mere moderne, almengyldige koder, være muligt at se og læse siderne også med andre browsere end Internet Explore og computere med andre platforme, Linux, Mac, etc.
Det f√łrste der er skiftet er menuen, der har v√¶ret en meget tung java-applet, men nu er almindelig HTML+CSS, der er meget hurtigere at hente ned. For tiden er skriftst√łrrelserne ved at blive standardiserede, gjort skalerbare, s√• st√łrrelsen kan √¶ndres af brugerne efter behov.
Mozillas FireFox browser kan anbefales som alternativ til Microsofts monopolskabende, der kun trægt supporter international standard, primært udviklende egne ikke standardiserede funktioner.
At skulle supportere b√•de den ene og den anden er noget af en opgave, der kommer til at tage tid, b√•de at l√¶re og at udf√łre.
Hav venligst tålmodighed undervejs.

5. august 2006 
Der er sket en hel del i det forl√łbne √•rstid, siden der sidst er skrevet nyheder. Der er kommet sm√• 100 flere brugere og i denne tid kommer der mange nye. Administrationen bliver dermed ogs√• mere tidskr√¶vende - og s√• er det nemt at overse opdateringen af nyheder.
Vi s√łger derfor en medarbejder, der kan notere sig det, der markant √¶ndre sig, og rapportere dette p√• denne side.

For nyligt blev skolekammeratens forum opdateret, og med dette nogle √¶ndringer i proceduren - det er nu n√łdvendigt at oprette en profil i forum, hvor der er delvis fri adgang for alle til at skrive, hvorfor denne ikke kan have sammenh√¶ng med skolekammeratens logind. Det kan dog muligt lade sig g√łre at koble disse omvendt, fra skolekammeraten til forum, hvilket der forskes i.

10. marts 2006 
Til forberedelse af det kommende 100 √•rs skolejubil√¶um (1. april 2006) er der oprettet et forum, hvor ideer til aktiviteter, festligg√łrelse m.m. kan freml√¶gges og dermed komme direkte til skolens jubil√¶umsudvalgs kendskab. L√¶s skoleleder Torben Vorstrups opfordring til tidligere elever og nuv√¶rende for√¶ldre.
En mindre afmatning i bes√łget p√• sitet kan konstateres. Men det er ikke fordi der ikke er sket noget. Anette har geografisk opdelt legekammerater og flere billeder er kommer til s√•vel der, som til spejder, lejrskole, klassebilleder m.m. Der er ogs√• kommet en snes nye brugere, hvis antal nu er 414. Brugene er ogs√• flittige til at komme med ny information.
S√łgning virker ikke helt efter hensigten, da adgangen til sitet jo delvis er begr√¶nset. Oversigten virker, men m√•ske ikke s√¶rlig interessant. Men, der kan nu, ved klik p√• "Nyt?" nederst i menuen, straks kontateres hvilke sider der senest er √¶ndret og hvorn√•r. Det har taget lidt tid at finde pointen, men nu virker den del.

25. maj 2005 
Siden sidst er der kommet 83 nye brugere, sp√¶ndende fra de yngre √•rgange til tidligere elever der gik i skole f√łr II verdenskrig. De mange nye bringer antallet op i n√¶rheden af 400, hvilket har givet anledning til nogle tekniske udfald.
Der er derfor √¶ndret p√• nogle teknikker. Dels logind, der nu individuelt kan automatiseres, s√• der logges p√• med informationer, der er gemt p√• brugerens maskine. Dels p√• meddelelserne om nye brugere, hvor antallet af modtagere oversteg teknikkens form√•en. Fremover sendes meddelelser om nye brugere som masseforsendelse, hvilket kan give problemer ved modtagelsen med at skille dem ud fra den almindelige »st√łj« som agitere for alverdens skrammel, plat og svindel. Det er meget beklageligt, men der er desv√¶rre ikke andre muligheder.

10. marts 2005 
Siden sidst er der sket b√•de godt og skidt. Gamle elevers aften var i √•r velbes√łgt og forl√łb med stor tilfredshed for de talst√¶rkt fremm√łdte, der repr√¶senterede et bredt udsnit af elever fra 1940erne til de helt unge. Ikke mindst stor entusiasme og velvilje fra skolens nye inspekt√łr gjorde aftenen minderig.
Skidt er det derimod, at skolens arkiv er t√łmt for interessante arkivalier, bl. a. de √¶ldre fotoalbummer med klassebilleder ;-((
Da der rummes personf√łlsomme oplysninger, vil disse v√¶re belagt med restriktion p√• 75 √•r utilg√¶ngelighed, og kan derfor ikke umiddelbart ses p√• Stadsarkivet, der nu skal vurdere og katalogisere f√łr det mere gennerelle bliver offentlig tilg√¶ngelig.

Til sitet er der bl. a. tilf√łjet historisk tekst og billeder til flere sider. Bl. a. er der kommet en del om skolekomedie og om "Den Lille Skole".
Om inspekt√łrer, l√¶rerkr√¶fter og skolebetjente kendes stort set alle nu op til 1952. Det vanskelige ligger i antallet og at koble navne og ansigter, her m√• brugerne hj√¶lpe til med foresp√łrgsler og oplysninger.
Webredaktionens flittigste medarbejder har yderligere overtaget opdatering og korrespondance omkring konfirmationsbillederne.
Flere brugere har henvendt sig til webredaktionen med undren over, at der kom så mange nye brugere med skjult profil. Da det samtidigt blev et omfattende arbejde at administrere viderebefordring af skjult post er muligheden for at have skjult profil begrænset. Samtidigt opfordre vi dem, der endnu har skjult profil om at ændre dette i deres opsætning.
Det har nu et stykke tid v√¶ret muligt at tilkendegive sin holdning til brug af "cookies" i en afstemningsboks i menus√łjlen. Der har ikke v√¶ret overv√¶ldende interesse for sp√łrgsm√•let, men af resultatet fremg√•r kun ringe modstand for indf√łrelsen, der planl√¶gges som fri option.

23. oktober 2004 
Skolekammeratens brugere, hvis antal st√łdt vokser, lader flittigt tilflyde nyt til at supplere indholdet af vores website. Stor tak dem, som til Anette, der har taget sig af de indkomne klassebilleder og navne og lejlighedsvis tillige p√•tager sig opgaver som stedfortr√¶dende webmaster.
Der er indholdsm√¶ssigt ikke den store forandring. Siden om skolescene er, med Erik V. Petersens billede, p√•begyndt med et endnu sparsomt indhold. Der findes ikke meget materiale, der derfor efters√łges blandt brugerne.
Langt om l√¶nge lykkedes det vist, at f√• skolekammeratens beskedsystem rettet til s√• det kan bruges. Af hensyn til kapacitet og serverhastighed bedes, ved besvarelse, et eventuelt citat editeret, s√• kun det n√łdvendige for forst√•elsen medtages.
√ė.S. officielle hjemmeside /Skolen, /Udviklingsplan, afsl√łrer en ny struktur for b√•de elever, l√¶rerstab og ledelse, der ser ud til at videref√łre vor skoles ry som progressivt toneangivende med et stort ambitionsniveau.
- /Undervisningen: »√ėstrigsgades Skole var den f√łrste skole i K√łbenhavn, der organiserede undervisningen i team«.
Inspekt√łr er i fornyelsen blevet til et team med skoleleder, souschef og afd.leder, som det med gl√¶de erfares levner stor plads til historie og traditioner.

17. september 2004 
Mange nye brugere siden februar har bragt antallet over tohundrede, hvoraf mange er flittige bidragydere. Det g√łr arbejdet med websiden sp√¶ndende - men ogs√• mere omfattende, hvilket af og til betyder noget l√¶ngere "ekspeditionstid".
Siderne med legekammerater og konfirmander er tilf√łjet nye billeder, ligesom der er kommet flere klassebilleder - nogen i alternative privatoptagelser.
Lejrskolesiden er blevet omfattende med billeder og beretninger fra 1952-64.
Brugerlisten har fået alternative sorteringer - nu kan listen bl.a. sorteres efter skoletidens gadenavn, så alle fra samme gade står samlet.
Invitationsrutinen skulle nu fungere, så de inviterede kan komme ind.
På opfordring af en bruger er der nu mulighed for at blive "Passiv bruger", og således ikke blive påmindet via automatisk mail.
Også den ikke synlige del har undergået forandringer og fejl er rettet. Senest er den automatiske meddelelse om nye brugere bragt i funktion efter funktionen i et ukendt tidsrum har været ude af drift. 45 brugere får p.t. meddelelsen, der skal aktiveres af brugeren.

25. maj 2004 
P√• brugeropfordring er feltet "Alder" √¶ndret til "F√łdselsdag" med rullegardinmenuer for dag, m√•ned og √•r, hvilket dog n√łdvendigg√łr brugernes medvirken til opdateringen, idet feltet udfyldes i Ret Profil.
Brugerne har flittigt ladet tilflyde billeder fra såvel skole som lokalområdet omkring denne. De der ikke allerede er lagt op vil blive præsenteret snarest muligt.
Tak til bidragyderne og ikke mindst til Anette Tholstrup Fredsbo, der yder en stor indsats med redigering af klassebilledernes navne.

13. februar 2004 
P√• brugeropfordring er der tilf√łjet endnu en interaktiv side: Erindringer. Her kan brugeren indskrive sine erindringer fra skoletiden direkte ind p√• siden, som alle straks derefter kan l√¶se. Skribenten kan senere editere i eller slette det skrevne.
Velkommen til Anette Tholstrup Fredsbo i skolekammeratens arbejdsgruppe. Anette har påtaget sig at holde styr på de mange navne brugerne indtaster på siderne med klassebilleder.

10. januar 2004 
Som det tydeligt er fremg√•et, s√• er der tilf√łjet endnu et par interaktive funktioner, som √łnsket af brugerne. Alle brugere har nu adgang til at skrive e-mail til de brugere der ikke har aktivt valgt denne funktion fra. S√•dan en funktion skal, hvis den skal beholde sin v√¶rdi, bruges med forsigtighed, ellers vil mange v√¶lge den fra. Dertil er kommet en funktion der kan sende e-mail til brugerne hver gang en ny bruger melder sig. Denne funktion er som standard valg inaktiv, s√• det er n√łdvendigt aktivt at tilv√¶lge denne ved at editere i sin personlige brugerprofil.

30. november 2003 
Der har været problemer med tilmelding af nye brugere. Niels Christian Schultz og Willy Sachse har forgæves anmodet om at blive godkendt. Sidstnævnte adresse kendes, så det skal nok blive ordnet, men Niels er desværre indtil videre ukendt.
√Örsagen er den simple, at ingen troede det muligt at s√• mange tilmeldte, i kombination med uvidenhed om variablernes begr√¶nsning - blev der valgt forkert (-127 til +127). Da den 128. indtastning blev fors√łgt kunne den ikke registreres. Webmaster beklager.

Det er i √łvrigt ikke muligt at undg√• den opdatering af datoen p√• de gule v√¶rkt√łjstips i menuen hvis der ingen synlig forandreing er, som lovet nogle brugere; er der rettelser vil dateringen blive opdateret uanset der er synlig forandring eller blot tekniske. Det er desv√¶rre ikke teknisk muligt at undg√•.

10. oktober 2003 
Menuens gule "V√¶rkt√łjstips" er blevet forsynet med dato for undersidens opdatering. Dateringen opdateres automatisk.
Startsiden har fået varierende udseende så det ikke er ens hver gang man kikker forbi. Variationerne udbygges.
Kender du klasse- eller skolekammerater p√• nettet kan du nu invitere dem indenfor her. I menuen dukker "Invitér" op, der peger p√• en formular til form√•let, som bringer den inviterede i stand til at logge ind som medlem p√• din anbefaling.
Foruden nogle tilf√łjelser og rettelser er der foretaget en del tekniske tiltag der ikke umiddelbart er synlige.

15. juli 2003 
"Gamle elever/koloni" har f√•et indhold og p√• "jubil√¶um/1956" findes nu en 25 minutters lydgengivelse af festkantaten fra dengang. Der er siden sidst kommet en del flere klassebilleder. De str√¶kker sig sporadisk fra tidlig 1900-tal frem til 1981. Det ville v√¶re dejligt, om nogen af de yngre √•rgange ville stille klassebilleder til r√•dighed. Forskellige tekniske tiltag til optimering ses ikke umiddelbart, men tager jo ogs√• tid, lige som scanning og klarg√łring.
Rettelser på den faste del af sitets layout bevirker desværre at ChangeDetection udsender en opdateringsmeddelelse fra alle sider, hvilket er utilsigtet, men beklageligvis uundgåeligt.

29.juni 2003 
Det er nu muligt at vedh√¶fte billeder til beskeder i de oprettede fora "Skoleg√•rden" og "Ris & Ros". Billederne m√• fylde maks. 200KB og b√łr ikke v√¶re p√• mere end 500 pixel horisontalt - maks 740. Til sammenligning kan det oplyses, at klassebilleder (hvoraf nogle nu er klar) er tilpasset 740 pixel og sk√¶rmvisning fylder omkring 30KB.

1.juni 2003 
De f√łrste klassebilleder, √•rsmeddelelser og gamle numrer af SKOLEKAMMERATEN er nu klar. Der er en hel del som skal tilpasses og det gode vejr reducerer nok hastigheden med klarg√łringen en smule. Brugerbeskeder og onlineredigering af brugerprofilen er nu i funktion.

30.maj 2003 
Medlemsliste med aktivitetsregistrering med link til den enkelte brugers profil er klar. Planlagt er brugerbeskeder, brugerbillede(r) og onlineredigering af brugerprofilen.

9.maj 2003 
Adgangskontrol virker nu og medlemsregistreringen er brugbar omend noget omstændelig.

6.maj 2003 
Adgangskontrol virker endnu ikke - men er nu synlig i menus√łjlen. Medlemsregistreringen er ikke f√¶rdig.

26.apr.2003 
Portrætgalleri udbygget. Programmering af medlemsregistrering og adgangskontrol er påbegyndt. Den tidligste skolehistorie er klar.

24.apr.2003 
Portrætgalleri med summarisk biografi med kendte oplysninger er påbegyndt.

23.apr.2003 
Forum er klar til brug - men alt andet mangler indhold endnu. Det kommer langsomt men sikkert efter der er lavet log-in til "Community" i stil med iGroups.
Man er s√¶rdeles velkommen til at oprette nye debatemner (tr√•de) i den del der nu fungerer fint. Men husk at oprette en profil f√łrst og gerne med almene oplysninger om dig selv og din tilknytning til √ėstrigsgades Skole og/eller kvarteret omkring denne - om nogen. Alle interesserede er dog velkomne.

P√•ske 2003 

Logo image
Nogle sider ses bedst med 1024 pixels vinduesbredde.
© 2003, 2018- Webredaktionen Skolekammeraten
nyheder er redigeret den 17.05.2017,
og er i alt hentet 4105 gange af 829 brugere (46%).