på VIP-rækken rundviserne Cecilie Elsing Lorentsen 5.u og Khazar Aghaei-Jamili 9.u.
Efter velkomst og præsentation gik elevrådsformand, Cecilie Marais 9.u, på talerstolen og forelagde dygtigt elevernes opfattelse omkring borgerrepræsentationens børne- og ungeudvalgs forslag til lukning af skolen.
Kære Borgmester
Kære BR-medlemmer
Kære Direktører.
Kære forældre, lærere og elever, gl. som nye.
På elevrådets vegne - velkommen til jer alle.
Jeg er glad for, at vore 3 BR-gæster har læst elevrådets henvendelse som sammen med forældrenes og lærernes åbne brev har resulteret i dette møde.
Vi befinder os i den del af Østrigsgades skole som hedder Lilleskolen. Det sted hvor der er tale om væsentlig tryghed og stabil læring for de små elever hver dag fra kl. 8 - 12.45. Her ovre er de i tryghed for os store, noget som forældre og elever sætter stor pris på.
Vi elevråsdrepræsentanter har lige været guide for vore gæster på Store skole som vi stolt har vist frem, så vore gæster ved selvsyn kunne se, at den indstilling, der er truffet enighed om - i at sammenlægge Østrigsgade og Sundpark skoler - er den største fejltagelse, der endnu er taget i Børne- og Ungeudvalget.
Borgmesteren har ved tidligere lejlighed til mig personligt nævnt, at bygningen sagtens kunne bruges til noget andet, men hvem andre end elever eller studerende kan bruge en veludstyret fysiksal og et veludstyret natur- og tekniklokale for ikke at tale om en udendørs smedie med bålplads. Jo en privatskole i bygningerne ville jo være en mulighed som der kunne blive brug for snart, men alderdomshjem, beboerhus, hospice eller ungdomshus har vi alle svært ved at se i de gamle flotte bygninger for så vil borgernes 30 mill. skattekroner til renovering være totalt spildt for ikke at tale om de penge vi elever har taget fra elevfonden for at bygge lækre legeområder til de små elever. Jeg har hørt at det er beløbet man sparer i hele København i 2008.
Alle har lov til at tage fejl og I behøver ikke undskulde at regnefolk kun har brugt lommeregner og statistik uden at kende til det undervisningsliv, der dagligt finder sted her i Østrigsgades skole.
Min skoleleder har på et Skolebestyrelsesmøde gennemgået vor kvalitetsrapport og af den fremgår det at vi ligger på normalniveau i udgift pr. elev, vi har en succes på 96% i fastholdelse og gennemførelse på ungdomsuddannelserne, altså over regeringens norm på 95% og så har vi et karaktergennemsnit som mange andre skoler.
Vi har byens flotteste undervisningsmiljøplan, fordi ledelsen har taget os alvorligt.
I vort logo indgård ordene trivsel, læring og venskab og hvis man var på skolen dagligt var det noget man ville mærke på sin egen krop.
Så kære beslutningstagere.
Tag forslaget af bordet, glem det for vor fremtids skyld.
Vi vil ikke stuves sammen 28 i klasserne med den rummelighed vi i dag viser nogle af vore kammerater.
Vi vil ikke få den lærdom vi har brug for hvis sammenlægningen bliver en realitet. Er det ikke os I kalder Danmarks fremtid?
Politikerne takkede for elevernes rundvisning på skolen, der havde gjort et stort indtryk. Det gav ny viden om de faktiske forhold - ikke ringe for beslutningstagere!
En far til elev fungerede som ordstyrer og der blev flittigt spurgt til alle problematikker, hvoraf mange dog desværre bagatelliseredes af politikerpanelet, der ikke ville tage konkret stilling til det lokale, men fastholdt sig til den overordnede strategi.
Politikerne klagede over, at de vanskeligt kunne øge bevillingene til drift, som følge af regeringens stramme finanspolitik, hvor imod der var frit slag til nye anlægsudgifter.
Elevrådsformanden, Cecilie, tog ivrigt del i debatten og afsluttede med at minde politikerne, der gentagende talte om skoler på Nørre- og Østerbro, om, at hendes skole lå på Amager.
Blandt flere lærere forsvarede også Christiane Lunau sin gamle folkeskole og lærerne havde skillinget sammen til et par bukser, som de forærede politikerne, med tanke for at deres meget vel kunne blive våde.