�strigsgades Skole
  • Lergravsparken skole
  • Skole & Trafik
  • Klassebilleder Østriggadesskole
  • Til minde om ...
  • Logo LPS


  • 15516

    Ny bruger?
    Brugernavn:

    Adgangskode:

    Autologind?

    Glemt Logind?

    Brug musen til at pege på ord eller billeder, hvor under der kan være gemt uddybende eller forklarende tekst.

    Sundby Vester skole.


    I 1991 opstod Amagerfælled Skole som en sammenlægning af Sundbyvester skole og Amagerbro skole, som er opført i begyndelsen af 1900-tallet. Der er 683 elever, fordelt fra BH-klasse til 10. klasse, med 3 spor på de fleste trin.
    Som noget specielt har skolen et "10. klasses miljø", med 4-5 spor, hvilket giver specielle muligheder i forhold til udskoling.

    Østrigsgade skole har både fået og afgivet såvel elever som lærerkræfter fra naboskolerne.

    Fra Amagerbroskolen kom Anton Christian Pedersen Østrup 1945 og Heinz Harald Bertelsen 1949, men overtog vikaren Eva Hasselbalch 1944.
    Amagerbro Skole hed fra starten "Kommuneskolen ved Sundholm" og er opført 1910, tegnet af Niels Christian Christensen, dansk Arkitekt, f. 7. Febr 1867 ved Ringe paa Fyn. Han gennemgik Kunstakademiet, hvor han vandt den lille Guldmedaille 1902, arbejdede nogle Aar under Prof. Hans Holm og Prof. Storck og foretog Studierejser i Tyskland og Italien 1896 og 1903, i England og Frankrig 1900. C. har af større Bygninger opført Kommuneskolen ved Sundholm, Sundbyøster Skole og Kommuneskolen ved Lyngbygade (nu Hillerødgade).
    Sundby Vester Skole afgav Inger Marie Hansen i 1926 til ØS, der til gængæld i 1918 havde leveret den senere inspektør på Stevnsgade Detleff Frederik Johannes Linies Boolsen og senere Lars Peter Søndergaard, der blev viceinspektør i 1934.



    Sundby Vester Skole

    Sundby Vester Skole er opført 1919, antagelig med samme arkitekt som Amagerbro Skole, hvilket dog ikke er verificeret.


    1953..1962

     

    3. a på Sundbyvester skole - 1957.

    Bageste rk: Grethe, Anette Rose, Jytte, Hanne Olsen, Yvonne Pedersen, Ulla Andersen, Arabella, Lis, Kirsten.
    Midterste rk: Ulla, Grethe, Joanne, Kirsten, 5, Lisbeth, Marion, klasselærer Else Olsen.
    Forreste rk: Birgit Hasselbalch, Inge, Anne-Margrethe, 4, Helen, Annie, 7, Ulla, Birgitte, Jette (mig), Marianne Nielsen, 12.

    4. a. på Sundbyvester skole - 1958.

    Bageste rk: Kirsten, Marion, Lis, Anne-Margrethe, Ulla, Birgit, Marianne, Ulla.
    Midterste rk: Birgitte, Ulla Andersen, Joanne, Grethe, Lisbeth, Kirsten, klasselærer Else Olsen.
    Rækken foran: Vivian, Grethe, Arabella, Hanne Olsen, Helen, Yvonne.
    Forreste på jorden: Jytte, Åse, Jette M. Pedersen, Anette Rose, Lis.

    6 b.u. på Sundbyvester skole - efteråret 1960.

    Bageste rk: Keld, Kaj, Bjarne, Tom, Frank, Steffen, Jørgen, Erling.
    Midterste rk: Viggo, Knud, Marianne Jørgensen, Marianne Nielsen, Mia, Jette (mig), Gilda.
    Rækken foran: Vivian, Helle, Lillian, Anne, Anette Rose, Birgit Hasselbalch.
    Forreste rk på jorden: 1, Mona, Yvonne, Gitte, Kirsten.

    1. Ru på Sundbyvester skole - 1962.

    Bageste rk: Jørgen, Tom, Kaj, Bjarne, Steffen, Frank, Erling.
    Midterste rk: Keld, Historielærer Svend Bak, Kirsten, Mona, Gilda, Mia, Marianne Jørgensen, Marianne Nielsen, Jette M. Pedersen.
    Rækken foran: Birgitte, Helle, Birgit Hasselbalch, Anne, Kirsten, Gitte, Yvonne, Anette Rose.
    Forrest på jorden: Knud og Viggo (Kilde: Jette Hinge, der har scannet og navngivet.)




    Sundbyvester skole - y-klassen 1960-63.

    1.y 1960 Kilde: Evelyn Larsson (f. Andersen) 1960-61_3a_sundbyvester_1962-63
    Per - Carsten - Leif - Kurt - Henning - Vichadt - Hans - Tom Kristensen
    Kirstine - Evelyn - Lillibeth - Kiss - Kirsten - Arly Sørensen
    Annemarie - Rita - Lis - Bente - Birgith - Marianne Madsen - Annegrethe - Lone
    Poul Erik - Leon - Gert Schultse - Erik - Gert Poulike
    (Kilde: Evelyn L. Larsson har scannet).
    Dejlige minder fra årgang 1958 - 1965
    skrevet den. 7-7-2005 - født Evelyn Andersen - gift Larsson.
    Jeg boede i Hallandsgade 6 A, så jeg skulle gå på Sundbyvester skole. Jeg startede i 1. y.
    Jeg havde frk. Mary Poulsen til klasselærer, men husker ikke huske hendes fornavn. Men hun sidder som nr. 4 nede i første række på lærer billedet.
    Vi var hjemme og besøge hende. Hun boede sammen med sin mor ude ved Sundbyvester Plads på en hjørne grund der - hun fortalte at hendes mor og hun selv gik ude i deres have under 2.Verdenskrig og pludselig var der nogen der skød - de nåede lige at smide sig ned for ikke at blive ramt, men, at det ar hun havde over sin mund var en kugle der strejfede hende og at hun faktisk kun var få centimeter fra at være død og vi elskede hende mere fra den dag da hun indviede os i hendes liv.
    Jeg husker hende meget levende den dag i dag.

    Til regning havde vi den mest hysteriske hidsigprop hr. Niels Nielsen - jeg husker ikke så meget af ham andet at han altid eksploderede flere gange i løbet af regne timen - et frygteligt menneske.

    Grissegran = åh, hvor var vi unger dog modbydelige - jeg tror ikke der er tal på hvor mange gange der er spyttet i hans vandglas eller fyldt salt i og på hans mad af os unger i de år han har været lærer, vi havde ham til tegnelærer - og husker tydeligt at drengene tegnede små krydser hvor han ville komme ind af døren og hvor han ville stille sin taske og hvor han ville ligge sin madpakke og sætte sit glas med vand. Han var meget forudsigelig og udpræget vanemenneske og jeg tror at det var det der fik det værste frem i os unger.

    Vi havde gamle frk. Wilken i håndarbejde - det jeg husker mest er at hun havde så ekstremt tørre hænder og de lød som pergament når hun gned dem mod hinanden.

    Når klokken lød præcis kl. 8:00 om morgnen stod alle klasser i rækker 2 og 2 og gårdvagten gik frem og tilbage imellem rækkerne og så til at vi stod roligt og gjorde man ikke blev man stillet over til en af pillerne under halvtaget (en slags skammekrog) først når vi stod musestille så fik vi lov at gå op til vores klasseværelser, men pænt og klassevis - og oppe på 1. sal i hjørnet af afsatsen stod skole inspektøren og vi piger skulle neje og drengene skulle bukke når vi gik forbi ham og havde man for travlt med at snakke med sidekammeraten så blev man lige hevet i øret til side og når alle børn så var gået op, så skulle man gå ned til indgangsdøren igen og så komme op ad trappen neje pænt for ham og så kom man for sent til timen som man så skulle forklarer sin lærer hvorfor og det var meget meget flovt.
    Jeg får myrekryb når jeg tænker på det, for jeg har selv prøvet det en gang.

    Nede i skolegården var der delt op i drengegård og pigegård og vi tøser skulle altid stå og spille bold op ad den mellemværende trævæg og UPS så røg bolden ind til drengene og det var da slet ikke med vilje...ha ha....de var jo lidt spændende de drenge.

    Den 13. dec. betød noget meget særligt for mig for der gik et Lucia optog og sang i alle skolens gange, man var meget højtidelig når vi stod og så på og jeg var særlig stolt - for den dag var det min fødselsdag og tænk alt det gjorde de for mig hi hi troede jeg - Ak ja den barnetro.

    Til juleafslutning hyggede vi først oppe i klassen hvor frøkenen læste historie for os og vi drak saftevand og spiste småkager og vi havde et lille stearinlys med hjemmefra der stod tændt på vores bord og vi måtte have vores yndlings dukke med og drengene en bil eller Bamse.
    Pludselig skulle vi rejse os stille op og gå meget stille ned i gymnastiksalen og der var der pyntet et stort juletræ og der var lys og det var meget stemningsfyldt. Så gik vi rundt om det og sang og skrålede for fuld hals, det var en meget stor og ophøjet dag.


    Et stort minus i min skolegang (syntes jeg selv) var, at på Sundbyvester skulle man gå i 6. klasse for at komme med til skoleballet øv øv øv. Det eneste det kunne blive til var at kikke igennem nøglehullet og så være sååå misundelig på de store klasser.

    Vi sang også morgensang hver dag - hvilket jeg syntes er en mangel i folkeskolen i dag. Man bliver så dejlig frisk og glad resten af dagen.

    Ja, man kunne jo blive ved, for der dukker hele tiden nye erindringer op når man først for sat spekulatoren i gang.

    Skolemadordning, det var der i de første 3-4 klassetrin - vi gik ned i mælke kælderen og spiste frokost der stod en dame med store bakker og delte smørrebrød ud og hvis man kunne spise mere end de 4 halve stk. man fik serveret, så var der ekstra madder - det var fedtemadder eller syltetøjsmadder - men det var som regel altid drengene der ville have mere mad.
    Senere blev det til madpakker der blev delt ud sammen med mælken (små ¼ pot glas flasker) oppe i klasseværelset - vi fik også en vitaminpille hver dag, det var ordensduksen der delte dem ud - det var nogle små grønne perler/kugler og en oplagt ting for drengene at bruge som patroner til deres pusterør - de strømere ha ha.

    Mine forældre havde så ikke tænkt sig at vi børn, min lillebror Per og jeg, at vi skulle bo i det kvarter hele vores liv, så vi flyttede til Frederiksberg - men jeg ville ikke undvære mine 6 år på Sundbyvester skole, hvor jeg gik ud af 6. av., og heller ikke mine 15 leve år på Amager, hvor jeg er født i Hallandsgade i 5 gården oppe under taget - min far og hans brødre (de var 12 søskende) satte trævægge op rundt om tørrerummet oppe på loftet og så boede vi der og brugte så min farmor og farfars køkken og wc på etagen nedenunder - da der så blev en lejlighed ledig overfor i nr. 6 A, så flyttede vi derover og der kunne jeg også skrive en masse minder fra og om de skæve og sjove mennesker der boede i gaden, men det må blive en anden god gang - så fra 1951 - 1965 det står for mig som den dejligste tid i mit liv og har uden tvivl været meget formende af mig og mit liv frem.
    Mit hjerte vil altid ligge på Amager.

    Skrevet af: Evelyn Andersen

    Sundbyvester skole - 6AV-klassen 1965-66

    6AV-klassen 1965-66
    Leif - Tommy Petersen - ? - Arly Sørensen - Erik - Poul Erik - Richard
    Gert Schultse - Gert Poulike - Carsten - Marianne Madsen - AnneGrethe - Kristine - Hans - Tom Kristensen - Leon
    Bente Jensen - Kis - Birgit - Lis Rasch - Kirsten - Lone - LilliBeth - Evelyn - Rita - AnneMarie
    (Kilde: Evelyn L. Larsson har scannet).

    7. eller 8. klasse 1966..68

    7. eller 8. klasse 1966..68
    (Kilde: Evelyn L. Larsson har scannet).




    Gert Halberg Jensens billeder fra www.cykelkurt.com: På bageste række står som nummer 5 Gert Halberg Jensen - både på 1. og 3. klasses billede
    Klasselærer Else Rasmussen?

    Som 3. i midterste række står Jan Bøtcher og som 10. Klaus Blem
    Lærer Svend Bak

    Lærergruppebillede fra 1964

    x-klasse og lærergruppe er gengivet med tilladelse fra www.cykelkurt.com, der har gengivet Gert Halberg Jensens billeder.

    Klassebillede
    Sørensen - Poul Søndergaard - Arne - Per - Peter - Claus - Jørgen - 23 - Ole - 25 - Jørgen (brandmand) - Carsten Brink
    Bente Michelsen - 11 - 12 - 13 - 14 - Lis Frank
    1 - 2 - 3 - Ann Kari Besche - 5 - 6 - Linda Madsen - 8 - Laila Maibom
    (Kilde:Paul Sørensen)
    Arne (tidligere Spuur, nu Hasselager) navngiver nr.3 Arne H, nr.4 Per N?by og nr.12 Karsten

    1962_4u_sundbyvester Klassebillede
    Sven - 2 - 3 - Jorgen (Brandmand) - 5 - Peter Mathiasen - Paul Erik
    8 - 9 - 10 - 11 - 12
    13 - 14 - 15 - 16 - Ulla Frederiksen - 18 - 19
    Per Nilsen - Lars
    (Kilde:Peter Mathiesen)

    1965_7a_sundbyvester Klassebillede
    Sven - Per Nielsen - Jørgen - Ole - 5 - 6 - Carsten Brink - Paul Erik - 9
    Peter Mathiesen - 11 - Laila Maibom - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18
    Bente Michelsen - 20 - Connie Nielsen - Ann Kari Besche - 23 - 24 - 25
    (Kilde:Peter Mathiesen og en ukendt)

    



    Siderne kan helt eller delvis være forbeholdt registrerede brugere.

    Registreringen er primært den enkelte brugers beskyttese mod utilsigtet eksponering pÃ¥ www, der i det lukkede forum er begrænset til den registrerede personkreds.

    Ansøg om at blive bruger!



    Logo
    Nogle sider ses bedst med 1024 pixels vinduesbredde.
    © 2003, 2024- Webredaktionen Skolekammeraten
    sundbyvester er redigeret den 17.05.2017,
    og er i alt hentet 146 gange af 41 brugere (2%).