strigsgades Skole


4709

Ny bruger?
Brugernavn:

Adgangskode:

Autologind?

Glemt Logind?

Brug musen til at pege på ord eller billeder, hvor under der kan være gemt uddybende eller forklarende tekst.

Gurli Wolter


Gurli Nielsen, senere Wolter var lærer på Østrigsgades Skole 1963-97.
Gurli Nielsen blev 1. august 1963 ansat som fast vikar, og fast ansat året efter.
Fredag den 19. juni 1964 havde hun 1.x i dansk og 7.c i geografi til eksamen.
Mandag den 21. juni 1965 var det 2.x i dansk og 7cy i geografi.


Gurli voksede op i Ryesgade kvarteret på Østerbro og har bevaret sit tilhørsforhold til bydelen, hvor hun, trods sin alder, stadig er aktiv.

Østerbro Avis skrev i 2008 i en serie, "Frivillige på Østerbro":
Tekst Marie Varming, foto Klaus Sletting
Billede
Engang råbte hun folkeskoleelever op og tyssede på dem, når de snakkede med sidemanden. I dag råber hun tallene fra ét til 90 op hver onsdag - og tysser på spillerne, når de snakker med sidemanden.

Der er en hel time til bankospillet i Nabo Østerbro går i gang. Men en stor del af de faste bankospillere er allerede mødt op og er i gang med at arrangere snacks, drikkevarer, lykkedyr, bankoplader og magnetiske dækbrikopsamlere på bordet.
Ved Katederet sidder 79årige Gurli Wolter, som på tredie år år er frivillig opråber, når der spilles banko hver onsdag formiddag. Endnu er det ikke sket, hun har byttet plads med en af spillerne for at prøve sit eget held som spiller.
»Jeg kunne aldrig drømme om at spille banko. Det siger mig ikke en høstblomst.«, siger Gurli, mens hun sælger lotterilodder og bankoplader til alle de damer, som træder ind i lokalet. Hver eneste af dem hilses ved navn.

Læs hele artiklen i Østerbro Avis.
Portræt Det er stadig Gurli der råber op i Nabo Østerbro hver onsdag. Men selv om bestyrelsesposter og andre aktiviteter optager tiden er der dog også tid til familien og børnebørnene.

DR2 21.10.06 / 20.00
DR2 Tema: Når jeg ser et rødt flag smælde
Der er ikke brug for 1. maj
Danskerne vil hellere shoppe end gå i Fælledparken 1. maj, hvor et forkølet socialdemokrati med lunken hornmusik spadserer fra Arbejdermuseet til Fælledparken. Gurli Wolter er 75 år og været til 1. maj hele sit liv. Men der er ikke længere brug for arbejdernes kampdag.

En kommentar på Facebook bliver det også til ind i mellem.Siderne kan helt eller delvis være forbeholdt registrerede brugere.

Registreringen er primært den enkelte brugers beskyttese mod utilsigtet eksponering på www, der i det lukkede forum er begrænset til den registrerede personkreds.

Ansøg om at blive bruger!Logo image
Nogle sider ses bedst med 1024 pixels vinduesbredde.
© 2003, 2018- Webredaktionen Skolekammeraten
gurli er redigeret den 17.05.2017,
og er i alt hentet 78 gange af 52 brugere (2%).