strigsgades Skole


9182

Ny bruger?
Brugernavn:

Adgangskode:

Autologind?

Glemt Logind?

Brug musen til at pege på ord eller billeder, hvor under der kan være gemt uddybende eller forklarende tekst.

Teknik


Browser
Et program til fremvisning af tekstdokumenter skrevet i HyperText Markup Language (HTML).
Skolekammeraten er forsøgt tilpasset til visning i alle browsere på alle platforme - men, at tilpasse siderne til alle computere og programmer har vist sig som en vanskelig opgave, der ikke altid lader sig løse helt tilfredsstillende.
NyhedDe moderne versioner af browsere er efterhånden næsten ens i deres fremvisning, at det kun er få differenser der skiller det endelige resultat.
Internet Explorer
Undervejs er erfaret, at Microsofts standard, trods stor udbredelse, ikke altid er den bedste at holde sig til, idet den er differerende fra den internationalt anerkendte.
Med den nye version 7 adskiller sig dog markant fra sine forgængere og kræver kun minimal tilpasning fra standard.
Firefox
Uden at have erfaringer med andre end netop IE fra Microsoft og Firefox og enkelte forsøg med Opera og Mozilla, har Firefox - ikke mindst efter den seneste forbedring med ver. 1.5 og 2.0 - blevet webmasters foretrukne.
Skærmstørrelse
Vinduer
Siderne forsøges tilpasset brugernes valg af visning, der er uhyre forskellig. Nogle har kun en gammel PC med relativ lille opløsning mens andre har moderne kæmpeskærme, hvor siderne normalt vises partielt i vinduer. Forsøget på at tilpasse størrelsen til alle lykkes ikke altid og igen er det IE, der ikke kan følge med. Mange sider lader sig dog ikke tilpasse og vises derfor bedst i 1024 pixels brede vinduer/skærme.
HTML
HyperText Markup Language er sproget, der kan tolkes/læses af browserprogrammer. Et HTML-dokument er som udgangspunkt statisk.
PHP
Et vidt udbredt almindeligt brugt programmeringssprog, der er særligt egnet til udvikling af hjemmesider og kan indflettes i HTML, med henblik på at gøre dokumenterne dynamiske.
PHP tolkes af et program på serveren, der omsætter kommanoerne til den dynamiske del af det resulterende HTML-dokument, respekterende de data der læses i en SQL-database.
SQL
Structured Query Language - er tidens mest benyttede databasesprog. PHP har en grænseflade der kan udnytte dette sprog til at gemme, hente og vedligeholde data fra en tilsluttet SQL-database.
 
 
 
Siderne kan helt eller delvis være forbeholdt registrerede brugere.

Registreringen er primært den enkelte brugers beskyttese mod utilsigtet eksponering på www, der i det lukkede forum er begrænset til den registrerede personkreds.

Ansøg om at blive bruger!Logo image
Nogle sider ses bedst med 1024 pixels vinduesbredde.
© 2003, 2018- Webredaktionen Skolekammeraten
teknik er redigeret den 17.05.2017,
og er i alt hentet 165 gange af 95 brugere (5%).